Groevenbeek; elke locatie een eigen online magazine

Groevenbeek is een Open Christelijke School met de bijbel als inspiratiebron en richtingwijzer. Het is een brede school met alle leerroutes: van vmbo basis met leerwegondersteuning tot tweetalig vwo. Groevenbeek heeft twee locaties, in Ermelo en Putten. Kernwaarden als veelzijdigheid, vriendelijkheid en vertrouwen zijn erg belangrijk.

De uitdaging

Groevenbeek biedt al lange tijd schoolgidsen aan voor haar leerlingen en de ouders. De schoolgids geeft onder meer een beeld van de kernwaarden en visie van de school, van de onderwijsmethoden, de regels en van de identiteit. Een belangrijk document die zowel door ouders als (toekomstige) leerlingen veelvuldig wordt geraadpleegd.

De uitdaging was om een eigentijdse schoolgids aan te kunnen bieden die op een uitgebreide en overzichtelijke wijze de inhoud weergeeft. Een schoolgids in de stijl van het Groevenbeek Magazine. Verder moest de schoolgids specifiek voor de locaties tvwo/atheneum/havo, vmbo Ermelo en vmbo Putten op te vragen zijn. Dit betekent dus 3 versies van de schoolgids.

Groevenbeek mock up

Wat hebben we gedaan?

Wij zijn aan de gang gegaan met de eerste versie van de online schoolgids. Door middel van brainstorming en op basis van input van Groevenbeek werden de inhoud, de onderwerpen en doelgroepen bepaald. We hebben een stramien voorgesteld die op een frisse wijze de inhoud van de diverse schoolgidsen toont. Alle 3 de locaties met hun eigen specifieke content. Content die door Groevenbeek zelf geplaatst is in het systeem.

Fris resultaat

Voor V1 was de online schoolgids een project die qua techniek nog in de kinderschoenen stond. En ook voor Groevenbeek was de ‘online’ manier van benaderen een nieuwe wijze van aanvliegen. Dit resulteerde in een proces dat niet altijd vlekkeloos verliep en waarin enkele obstakels overwonnen moesten worden. Maar gelukkig is het eindresultaat een frisse online schoolgids die mooi aansluit op de vernieuwde stijl van het bestaande Groevenbeek Magazine.

Heeft jouw merk ook een restyling nodig?

Like ons op Facebook!

``De communicatie met leerlingen en ouders verloopt steeds meer digitaal. Een online schoolgids past perfect in deze ontwikkeling. Het prettige van een online schoolgids is dat je middels crossmedia de ouders op een overzichtelijke en eenvoudige manier van de juiste informatie kan voorzien. Daarnaast kun je in een online schoolgids 24/7 wijzigingen doorvoeren zodat deze altijd up to date is.``

Rein Tanis

Coördinator p.r. & communicatie

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×