Peter

Beginbaas

Mijn functie

  • Communicatieadviseur
  • Projectleider
  • Ervaringsdeskundige

Peter

Beginbaas

Mijn functie

  • Communicatieadviseur
  • Projectleider
  • Ervaringsdeskundige

Maak kennis met Peter

” Eigenlijk het hele palet bij één klant uitvoeren. Dat vind ik eigenlijk wel het leukste! “

Bekijk mijn video en kom van alles over mij te weten.

Interview met Peter

Wie ben je en wat is je functie?

Ik ben Peter van Roon en ben gelukkig getrouwd met Erna. Wij hebben samen vier kinderen, drie dochters en een zoon. Ze zijn alle vier ondernemer met uiteraard wat jaartjes ertussen, maar, een mooi gezin! Mijn functie? Ja, d’r staat op dit moment op mijn kaartje “Beginbaas”. En als je weet dat op het kaartje van mijn zoon staat; Eindbaas, dan kan je misschien vermoeden wat er is gebeurd. Frank mijn zoon, die heeft V1 overgenomen. En ik ben nu in dienst als communicatieadviseur. Ik ben eigenlijk verantwoordelijk voor twee grote klanten van V1 Communicatie. Één klant is een klant waar we nu een heel herpositioneringstraject mee lopen. Ja, dat houdt in dat je alles bij langs gaat; missie, visie, identiteit en kernwaarden, enzovoort. Van daaruit probeer je de positionering van het bedrijf op te stellen. En vervolgens uit dat zich in allerlei campagnes die we gaan draaien en daar zitten we nu middenin. Een heel boeiend traject maar het vreet tijd. Aan de ene kant is dat mooi natuurlijk. Aan de andere kant wilde ik graag wat afbouwen naar de overname van V1 maar dat zit er nog niet echt in.

Of het nu meer of minder werk is? Nee, het is wel minder werk. Het is zeker minder hoofd werk. Want ja, als ondernemer ben je er toch wel vaak 24/7 mee bezig. Ook na de werktijden en nu is het wat meer als werknemer zal ik maar zeggen. Je komt hier, je begint je taak en als je hier de deur uitloopt, dan zit het niet echt meer in je hoofd. Je kan wat makkelijker afscheid nemen van m’n werk. Het heeft in vergelijking met wat ik vroeger had, minder verantwoordelijkheid. Tot op een zekere hoogte natuurlijk. Iedere werknemer heeft natuurlijk ook zijn of haar verantwoordelijkheid. Dus dat betekent ook dat je je goed kan focussen en je kunt richten op je vakgebied.

Wat ik het leukste vind om te doen?  Ja, dat is voor mij altijd wel een mix. Een mix van nadenken, adviseren maar vervolgens ook tot de uitvoering komen van dingen. Dus eigenlijk het hele brede palet van wat je in ons bureau vindt. Van advies tot en met uitvoering. Met online marketing, met creatie, met het plaatsen van advertenties, online, offline, websites maken. Eigenlijk het hele palet bij één klant uitvoeren. Dat vind ik eigenlijk wel het leukste ja. Er is niet één ding daaruit wat in nu specifiek het leukste vindt maar het totale proces vind ik, is iets waar ik heel enthousiast van kan worden.

Wat zijn je hobby’s?

Nou, dat is best wel een lijstje eigenlijk. Ik vind golfen erg leuk. Dat doe ik nu sinds een jaar. Golfen is niet meer de elitaire sport van vroeger. D’r lopen nu allerlei types rond die het gewoon heerlijk vinden om lekker buiten te zijn en met de sport bezig te zijn. Het is een hele technische sport dus ja, je blijft eigenlijk maar doorleren. Ik vind het erg leuk! Het boeit mij heel erg. Verdere hobby’s van mij zijn fotografie, dat vind ik fijn op te doen. Ik krijg er nu ook wat meer tijd voor dus ik kan ook af en toe eens lekker de natuur in. Wat ik heerlijk vind om te doen. Ook berglopen is een grote hobby. Het is in Nederland wat lastiger natuurlijk. We wonen ook niet in Limburg ofzo. Maar wanneer ik de kans krijg om met vrienden of met wie dan ook de bergen in te gaan, dan doe ik dat graag! Daar word ik altijd stil van en klein van met een machtige schepping om mij heen. Dat vind ik fijn om te doen. En een vierde is drummen. Ik uit mij graag met muziek en drummen is dan wel mijn instrument. Ik vind het heerlijk om af en toe los te gaan op een drumstel of een kerkdienst te begeleiden of wat dan ook. Dus dat is eigenlijk ook wel een hobby van mij. Ik heb vroeger veel gevolleybald, maar ja, een jaar of drie geleden ben ik daarmee gestopt omdat ik wat klachtjes kreeg zo hier en daar. En ik had geen zin om in een bierteam verder te spelen. Dus toen ben ik ermee gestopt. Ik zit wel op de sportschool maar die heb ik bewust niet als hobby meegenomen want dat is het niet.

Wat zijn je talenten? Of waar ben je trots op?

Fotografie, ik denk dat daar wel een talent zit. Één van de dingen die ik doe, is dat ik details kan zien. Ik ben niet iemand die oppervlakkig naar de natuur kijkt bijvoorbeeld. Maar ik probeer daar de kleine dingen in te ontdekken. En dat heeft misschien ook wel te maken met de manier waarop ik in het leven sta. Ik probeer wel wat dieper te kijken dan de oppervlakte alleen en soms daar ook over met mensen in gesprek te gaan. Ja, verder denk ik dat ik wel dat antennes heb om goed te luisteren en om mij heen te kijken van wat er gebeurt bij mensen. Ook antennes om te kijken, om te zien als er iets niet lekker zit of niet goed gaat. Dan probeer ik het gesprek aan te gaan om te kijken of ik kan helpen.

Wat maakt jou zo’n leuke collega?

Dat is eigenlijk nog moeilijker dan je talenten aangeven. Nou ik denk dat ik een positief ingesteld iemand ben die optimistisch is en kijkt naar het leven, naar mensen. Ik probeer mogelijkheden te zien en daar ook mensen in te zetten in die kansen. Dat is iets wat ik leuk vind en wat ik ook weet dat mensen fijn vinden. Ik ben niet iemand van grappen en grollen zozeer, al hoe wel ik humor op het werk heel belangrijk vind en ook echt wel lekker kan meedoen. Ja, ik denk dat ik op andere terreinen beter gewaardeerd word.

Is er nog iets anders wat we moeten weten?

Zeker! Het is al een paar keer een klein beetje ter sprake gekomen. Ik heb het bedrijf in april van dit jaar over gedaan aan mijn zoon Frank en zijn zakenpartner Danique. En als ik nu zie, gewoon een half jaar verder, wat zij van V1 gemaakt hebben, ben ik daar gewoon super trots op! Zij voegen dingen toe die ik zelf nooit had kunnen doen. En ja, dat is supermooi om te zien! En ik probeer ze daar ook alle ruimte in te geven. En ik zie dat ze dat heel fijn en goed oppakken. Ook mensen die nog werknemer van mij waren en nu collega’s zijn, zal ik maar zeggen. Die zie ik weer opbloeien en weer nieuwe dingen ontdekken in het bedrijf en dat is mooi om te zien! Dus dat wil ik graag een het nieuwe stel meegeven.