Wat is Social media marketing?

De kanalen volgen elkaar in rap tempo op, maar de grootste zijn nog altijd: Facebook, Instagram, Pinterest en natuurlijk LinkedIn. Social media is bij uitstek geschikt voor het vergaren van meer naamsbekendheid en verkeer. Met als doel om die mensen aan je te binden en om te toveren tot klanten.

Dat doen we door een social media strategie op te zetten. We brengen jouw ideale klanten in kaart en gaan vervolgens zowel organisch als betaald aan de slag met het laden van jouw merk. We creëren een bestand van trouwe volgers om gestaag te groeien tot een sterke follower base!

Ontvang een gratis social media scan

Social organisch

Organisch groeien met social media wordt moeilijker door de vele concurrentie en overload aan nieuwe content. Wil je nog steeds een groot merk worden online? Dan heb je een goede strategie en vlijmscherpe content nodig. Hoe we dat doen?

Facebook

Dankzij Mark Zuckerberg is het mogelijk om super gericht jouw ideale doelgroep aan te spreken. Dat doen we op zowel Facebook als Instagram. Van het beeld tot de advertentietekst en de landingspagina: wij gaan voor het totaalplaatje.

Instagram

In tegenstelling tot Facebook is Instagram meer gericht op branding en dat betekent dat je beeldmateriaal er extra gelikt uit moet zien. Wij maken het beeld waarmee we onweerstaanbare advertenties opzetten én schrijven een spot on tekst.

Pinterest

Pinterest is een enorm onderschat social media kanaal. Het is een van de meest waardevolle kanalen voor bedrijven in talloze branches. Op dit platform start namelijk vaak de journey en zijn mensen gericht op zoek naar jouw product.

LinkedIn

Dit platform is bij uitstek geschikt voor zakelijke diensten en acties. Vaak gebeurt dit vanuit de persoon zelf, maar het kan ook zakelijk. Het voordeel: je kunt direct in de mailbox van je potentiële klant komen. Mooie kans voor B2B bedrijven!

Voordelen Social media

Social media is veel meer dan alleen het plaatsen van content en het vangen van likes. Het is bij uitstek de beste manier om een band op te bouwen met je bestaande volgers en klanten, maar natuurlijk ook om nieuwe klanten binnen te halen.

Door een gezicht te creëren achter je merk en het heel persoonlijk te maken kun je nieuwe bezoekers meteen vertrouwen geven. Het is wel belangrijk dat zowel het organische stukje als het betaalde onderdeel elkaar versterken. Daar helpen we je graag bij!

Er is voor ieder kanaal weer een andere tijdlijn, maar in essentie is de regel: zolang het maar consistent is. Het heeft geen zin om 10 posts in een week te plaatsen en vervolgens een maand niks meer doen.

Wij kijken daarom per kanaal wat de doelgroep wil zien, waar de kansen liggen en maken een plan om die mensen vervolgens tot klant te kunnen maken.

Dat is voor iedereen weer anders, maar wat het je in ieder geval oplevert is nieuwe volgers, veel zichtbaarheid, naamsbekendheid en natuurlijk leads en klanten. Afhankelijk van de branche waar je in zit, want in de ene markt is het makkelijker om terrein te winnen dan in de andere.

We doen daarom eerst grondig onderzoek naar de concurrenten en markt. En vervolgens maken we een strategie op maat. Wekelijks houden we de resultaten bij zodat we daar weer op aan kunnen sturen bij de volgende posts.

Dit is afhankelijk van de branche waar je in zit. Voor een sportschool is het bijvoorbeeld interessant om heel vroeg te posten, terwijl het voor een horecazaak juist later op de avond goed is.

Het hangt samen met je volgers en je ideale doelgroep. We achterhalen voor jou de beste tijd om te posten door veel te testen en daar weer in te finetunen. Zo kijken we op welke tijd we veel bereik hebben, maar ook wanneer we de meeste likes en interactie hebben.

We zien veel ondernemers en bedrijven die denken op ieder kanaal zichtbaar te moeten zijn. Niet alleen kost het veel tijd en energie, het is lang niet altijd winstgevend. En dat is natuurlijk wel het doel.

Het is daarom beter om inzichtelijk te hebben welke kanalen het best bij jouw bedrijf passen en hoe je daar op een efficiënte en effectieve manier zichtbaar kunt zijn.

Een post die goed werkt zorgt niet alleen voor veel interactie, maar ook voor vertrouwen en interesse in je dienst. Nieuwe mensen die op jouw kanaal komen zien zo meteen wie het gezicht achter een account is en kunnen je zo nog beter leren kennen. Dit helpt enorm in het opwarmen van je ideale klant.

Hoe we dat doen? Dat laten we je graag zien in een kennismakingsgesprek!