Wat is SEA?

Search Engine Advertising, oftewel: SEA. Het betekent het adverteren in Google. Eén van de meest krachtige manieren om je bedrijf niet alleen meer zichtbaar te maken, maar vooral om op een gerichte en snelle manier relevant verkeer naar je website te trekken. Met meer naamsbekendheid, conversie en omzet tot gevolg.

Maar SEA is meer dan alleen het adverteren op Google, het omvat namelijk ook display banners op andermans website, advertenties op Bing én het adverteren met video op YouTube.

Ontvang een gratis SEA-scan

Google Shopping

Mensen die zoeken naar producten komen vaak terecht bij de Shopping producten die direct bovenaan de zoekresultaten worden getoond. Wij zorgen ervoor dat jouw producten daar getoond worden en geoptimaliseerd zijn voor optimale weergave en kliks.

Google Search

De meest voorkomende variant: tekstadvertenties in Google. Perfect om mensen met informatie- of dienstvragen te helpen en meer zichtbaarheid te krijgen op je merknaam. Tekstadvertenties zijn de basis van ieder account en de beste manier om hoog te scoren op zoekwoorden.

YouTube

Heb je gave video’s die de wereld in mogen? Dan is dit de perfecte plek. We zoeken naar relevante kanalen om jouw video te tonen en zorgen ervoor dat je enorm veel views krijgt tegen de allerlaagste kosten. Wist je dat de gemiddeld cost per view nog niet eens €0,02 is? Ideaal voor veel zichtbaarheid dus.

Voordelen SEA-strategie

SEA doet ontzettend veel voor je bedrijf en mag zeker niet missen in een totale online marketing strategie. Wij kijken en denken graag met je mee over welk type campagne het best bij je past en hoe je daar vervolgens zo veel mogelijk resultaat uit haalt.

We zetten nieuwe campagnes op, optimaliseren die en gaan vervolgens opschalen. Allemaal in nauwe samenwerking, want alleen door logistiek, techniek en marketing op elkaar af te stemmen krijgen we het beste resultaat.

SEA is perfect om te zetten voor zowel webshops als lokale winkels die verkeer naar hun fysieke winkel willen sturen. Dit doen we op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Alles is mogelijk en wij helpen je graag met het in kaart brengen van kansen!

Zeker weten! Zowel als beginnende webshop of website als voor een gevorderd merk; Google Ads zorgt ervoor dat je nog harder kunt groeien. Het merendeel van alle kliks gaat namelijk naar de eerste paar resultaten in Google en door te adverteren kunnen we zorgen dat jij daar tussen staat.

Het verschil tussen SEO en SEA zit hem in het adverteren. SEO is volledig organisch en gaat echt over de resultaten die je in Google krijgt. En SEA gaat juist over alle betaalde resultaten. Dat is dus niet alleen in Google, maar bijvoorbeeld ook in de Shopping resultaten, partner netwerken en natuurlijk YouTube. Het is belangrijk om altijd zowel op je SEO als SEA in te zetten, maar SEA is meer op korte termijn resultaten gericht, terwijl het met SEO langer duurt voor je rankt, maar wel duurzamer is.

Binnen 24 uur kan al je eerste advertentie draaien en dus ook direct verkeer en omzet opleveren. Je kan dus al in een hele korte tijd mooie resultaten behalen.

Dat hangt helemaal af van je eigen budget. Je kunt al starten met €5,- per dag, maar gemiddeld start een bedrijf met een budget van €500,- per maand. Dan ontvang je over het algemeen genoeg data om conclusies aan te hangen en verdere tests op te zetten of al op te schalen.

Ook dat is afhankelijk van je budget, maar we zien dat een gemiddelde SEA campagne een rendement heeft van 400%. Dat wil zeggen: 1 euro erin, 4 euro eruit. Dat zijn wel campagnes die al geoptimaliseerd zijn. Wanneer een campagne net start zal het altijd even tijd kosten om rendabel te worden en te finetunen. Zodra dat is gelukt kunnen we snel opschalen en zo nog beter resultaat neerzetten!