Dit was het alweer. Vijf maanden stage die voor mijn gevoel voorbij zijn gevlogen! Vanuit mijn opleiding was ik aan het begin van dit jaar op zoek naar een uitdagende stageplek. Een plek waar ik mij klaar kan stomen voor mijn beroepenveld en verder kan ontwikkelen. Kortom: Je bent jong en je wil wat.

Ehh.. wie is Julian?

Misschien heb je me hier en daar al eens voorbij zien komen op de socials van V1. Dat zou namelijk best kunnen. Mijn collega’s vonden het leuk om mijn soms ‘niet al te slimme moves’ vast te leggen en te delen. Tja.. het zal wel bij de rol van stagiair horen. Maar speciaal voor degenen die mij nog niet kennen, even een kleine introductie.

Aangenaam ik ben Julian, 22 jaar en een laatstejaars bedrijfskunde- en commerciële economie student aan Windesheim. Naast studeren heb ik gelukkig ook nog andere hobby’s. Ik spreek graag af met vrienden en vind het ook leuk om regelmatig op mijn gitaar te pingelen.

Ik val dan net binnen de pechgeneratie, maar als het gaat om werken en stage, dan vind ik het toch belangrijk om daar geluk uit te halen. Voor mij betekent dat een uitdaging opzoeken en deel uitmaken van een gezellig team. Dus niet in een hoekje van een bedrijf te worden opgesloten om vervolgens hele dagen achter een schermpje iedere dag hetzelfde te zitten doen. Ik wil juist de kans krijgen om een bedrijf echt te leren kennen, in contact te staan met collega’s en de mogelijkheid hebben om kennis te maken met alle afdelingen.

Met die instelling ging ik in januari dan ook op gesprek bij Frank en Danique. Een lekker open gesprek waarbij er meteen een goede klik was. Voor mij werd duidelijk dat er genoeg uitdagingen zouden zijn de komende maanden. Frank en Danique zouden het stokje overnemen van Peter en bij V1 waren ze al begonnen aan een aantal toffe projecten waar ik mee aan de slag kon. Ik was er klaar voor om in februari te beginnen!

Van het optimaliseren van processen tot aan het wireframen van een nieuwe website

Daar begon ik dan. In de eerste weken van mijn stage kon ik aan de slag met het vinden van een nieuwe projectmanagementtool voor het bedrijf. Een tool die er voor moest zorgen dat iedereen in het bedrijf weet welke taken er voor welke klant moet worden uitgevoerd. Voor mij was dit enorm interessant om te onderzoeken. Ik kreeg namelijk een goed beeld van de projecten die bij V1 lopen en leerde zo ook mijn collega’s kennen. Zo moest ik goed weten waar iedereen behoefte aan had om zo een passende tool te vinden. De zelfstandigheid die ik kreeg om hiermee bezig te gaan was heel erg fijn. Ik leerde het bedrijf hierdoor goed kennen en heb kunnen zien hoe de tool in het bedrijf is geïmplementeerd vanaf het begin tot het einde.

En dat niet alleen. Ik mocht mij ook bezighouden met het opzetten van de vernieuwde website. Ook daarbij ben ik betrokken geweest vanaf het begin tot het einde. Het is dan mooi om te zien dat er ook echt een mooi resultaat uit voorkomt. Verder heb ik ook veel taken kunnen oppakken als het gaat om projectmanagement, procesmanagement en online marketing. Veel verschillende projecten dus, lekker divers en dat was voor mijzelf ook erg prettig.

Wat ik heel tof vind bij V1 Communicatie is de chille werksfeer. Als je tegen dingen aanloopt kan je altijd bij je collega’s terecht. Ik heb mij nooit echt de stagiair gevoeld, maar was echt onderdeel van het team. Een team waarmee je fijn kunt samenwerken en tegelijkertijd ook flink mee kan lachen.

En hoe verder?

Het zou dan toch zonde zijn om na zo’n leuke stageperiode ineens weg te gaan bij V1. Dat kan eigenlijk niet. Daarom heb ik afgesproken in de zomer ook nog een aantal dagen te blijven werken en vervolgens vanaf september af te studeren bij V1. Volgend jaar in januari hoop ik dan mijn diploma te behalen.

Van tevoren zou ik er niet snel voor kiezen om zowel stage te doen als af te studeren bij hetzelfde bedrijf. Het is denk ik belangrijk om veel verschillende werkplekken te zien, omdat je daar veel van leert. Maar ik merk dat ik hier erg op mijn plek zit en dat er de komende tijd nog voldoende uitdagende taken zijn. Ik blijf hier dus lekker doorwerken. Natuurlijk met passie, zonder poeha!

Geschreven door

Julian Gijsbertsen

Gepubliceerd op 5 augustus 2022

Categorie V1