Pinterest is hot! Voor velen staat Pinterest bekend als het platform met alleen maar mooie plaatjes. Maar niets is minder waar. Anno 2022 is Pinterest een van de belangrijkste visuele zoekmachines. Tel daar nog eens bij op dat Pinterest afgelopen jaar enorm is gegroeid. Na TikTok is Pinterest momenteel het snelst groeiende social media platform. En daar zitten kansen. Heel veel kansen.

1. De advertentiekosten op Pinterest zijn relatief laag

Het grootste gros van de bedrijven zet altijd nog vol in op Facebook- en Instagram advertising. En dat is jammer. Want alhoewel Pinterest volop in gebruik is door Nederlanders, zijn er nog maar weinig Nederlandse makers die hier gebruik van maken. En dat is goed nieuws, want dat betekent minder concurrentie. Met als resultaat relatief lage kosten per click. 

2. Je kunt adverteren op zoekwoorden

We gaven het al eerder aan. Pinterest is een van de grootste visuele zoekmachines. Ga maar eens na bij jezelf. Als je op zoek bent naar nieuwe items voor jouw interieur. Waar begin je dan te zoeken? Grote kans dat Pinterest dan tot een van kanalen behoort toch? En daar ligt veel potentie. Binnen Pinterest is het mogelijk om te adverteren op zoekwoorden. Op die manier wordt de advertentie enkel getoond aan pinners die specifiek op deze termen zoeken. En dat maakt adverteren op Pinterest uitermate geschikt om in de consideration fase in te zetten.

adverteren op pinterest

3. Pinterest advertenties blenden goed in

Waar we op Facebook en Instagram steeds meer te maken krijgen met een zogeheten banner blindness, werkt dat op Pinterest anders. Een advertentie op Pinterest ziet er namelijk net zo uit als een reguliere pin. En is hierdoor bijna niet te onderscheiden van een ‘normale’ pin. 

Waar wacht je nog op?

Benieuwd of Pinterest ook kan werken voor jouw organisatie? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. We helpen je graag! Liever eerst nog even rustig verder lezen? Dat kan hier.

Geschreven door

Danique Bras

Gepubliceerd op 7 april 2022

Categorie Online marketing